V tejto sekcii sa nachádzajú všetky podrobnosti o akciách, ktoré sa konali v okrese Nové Mesto nad Váhom v roku 2009

 

August

Majstrovstvá SR v plážovom volejbale - Zelená Voda - 7.-9.8.2009

plazovy volejbal

Majstrovská séria O2 Elite Beach tour pokračuje o dva týždne 25. - 28. júna druhým kolom na Zvolenskej priehrade. Nasledovať budú Malacky (2.-4.7.), Spišská Nová Ves (9.-12.7) a finálové zápasy prebehnú na Zelenej Vode pri Novom Meste nad Váhom (7.- 9. augusta 2009).

============================

 

Open Jazz Fest - Zelená Voda - 31.7.-1.8.2009

Program:

AMFITEÁTER STAGE – piatok: ZIPFLO WEINRICH quartett (A), MILO SUCHOMEL Q. feat. GAIL ANDERSON (SK,USA), JONATHAN CROSLEY BAND (JAR), PETER LIPA & BAND (SK), VERTIGO QUINTETT (ČR)

AMFITEÁTER STAGE – sobota: HANKA GREGUŠOVÁ BAND (SK), PETER SÁRIK TRIO feat. DÁVID HODEK (H, SK), RADO TARIŠKA QUINTETT feat. HARRY SOKAL (A), JURAJ GRIGLÁK PROJECT: „BASS INFERNO“

Cena 1-dňovej vstupenky = 12,90

Cena 2-dňovej vstupenky = 19,90 €   viac info na: www.openjazzfest.sk

============================

 

Bee Free - Horná Streda - 31.7.-1.8.2009

beefree

Najväčší festival tanečnej hudby bude aj tento rok v Hornej Strede. Tridsaťšesť hodín hudby, štyri hudobné pódiá, takmer 150 dídžejov, tisíce tancachtivých šialencov. Leto sa síce ešte oficiálne nezačalo, ale prípravy na musiq1 summer sú už v plnom prúde. Okrem festivalu TOTO JE HIPHOP sa už naplno rozbehlo aj štelovanie gramofónov, brúsenie ihiel a ladenie reprákov na veľkú tanečnú žúrku s názvom BEEFREE. Ak budete na prelome júla a augusta počuť vzdialené dunenie, netreba robiť paniku. Nebude to delostrelecká príprava. Ibaže by ste sa nachádzali niekde v Palestíne. Ak budete na našom krásnom Slovensku, s najväčšou pravdepodobnosťou sa budete nachádzať v okolí Hornej Stredy. V tom čase sa tam rozbehne už 11. ročník tanečného šialenstva BEEFREE.

Viac info na: www.beefree.sk

============================

 

Júl

Žákovic Open - Trenčianske Bohuslavice  - 24.- 25. júl 2009

zakovic openUž len necelý mesiac ostáva do naplnenia Bošáckej doliny výbornou hudbou, neopakovateľnou atmosférou a skvelou zábavou.

Tento rok bude opäť niečím výnimočný - budú 2 pódiá, vystúpi až 29 kapiel a 4 Djs. Ako tradične sa v sobotu odohrá futbalový zápas s účasťou muzikantov a výhercov súťaže. Tohtoročný, už 9. ročník festivalu je opäť pripravený ponúknuť to najlepšie z domácej hudobnej scény a predstaviť aj zaujímavých zahraničných hostí. Prvýkrát sa budú môcť návštevníci zabávať na dvoch pódiách, na tom hlavnom sa môžeme tešiť napr. na jediné letné festivalové vystúpenie Jany Kirschner, ďalej zahrajú skupiny Hex, Zóna A, Živé Kvety, Hudba z Marsu, Vetroplach, Lavagance, ale aj Mig 21 z ČR, United Flavour, či talianska ska-úderka Persiana Jones. A nesmieme zabudnúť ani Pannonia All Stars Ska Orchestra (HU), Chikiliki-Tua, Billy Barman, Noisecut, Talkshow, From Our Hands.
Žákovic Open je festival plný hudby, radosti a pohody:-) Stretneme sa 24.-25. júla v malej obci pri Novom Meste nad Váhom, v Trenčianskych Bohuslaviciach.

Viac info na www.zakovicopen.sk

============================

 

TOTO JE HIP HOP - Horná Streda - 3.-4. júl 2008

hiphopAktuálna cena vstupenky je 12 €. www.ticketportal.sk

Hneď prvý prázdninový víkend, 3. a 4. júla, bude pri jazere v Hornej Strede vyhradený pre všetkých fanúšikov hiphopu a poriadnych beatov. Novým headlinerom festivalu sa tak stane americká rapová hviezda a moderátor kultového programu MTV Pimp My Ride - XZIBIT! Druhou hviezdou TOTO JE HIPHOP bude TONY TOUCH. Skvelé zážitky sľubujú aj vystúpenia ČISTYCHOV, INDYHO & WICHA, VECA so ZVERINOM, MOJEJ REČI alebo H16. A to je len malý zlomok z tých, ktorých môžete na festivale TOTO JE HIPHOP vidieť naživo a v plnej paráde. Informácie budú k dispozícii hneď po odštartovaní predaja. (zdroj: www.ticketportal.sk)

Web: www.totojehiphop.sk

============================

 

Jún

Topfest 2009 - Zelená Voda - 26.- 27. jún 2009

topfestCena vstupenky:
Classic: 27 EUR (813, 40 Sk)

VIP: 65 EUR (1958,20 Sk)
Účinkujúci:
Limp Bizkit, Pavol Habera a TEAM, SKA – P /ES/, KABÁT /CZ/, Pavol Habera a TEAM, Desmod, Tata Bojs /CZ/, Čechomor /CZ/, Horkýže Slíže, Tublatanka, Alkehol /CZ/, Polemic, Konflikt,, Slobodná Európa, Arzén, Heľenine Oči, Bank of Joe, LAVAGANCE, Družina, Anawi, TRASHMONKEYS /D/, Smola a hrušky, Amphibios, Fuera Fondo, Since, HT, Puding Pani Elvisovej a ďalší... 

Zdroj: www.topfest.sk

============================

 

Dni Mesta 19.-20. jún 2009

dni mesta

19. - 20. júna k 746. výročiu 1. písomnej zmienky o Novom Meste nad Váhom sa uskutoční na námestí bohatý 2-dňový program.

21.6. o 11,00 h bude v r.k. kostole sv. omša.

Primátor mesta Nové Mesto nad Váhom Ing. Jozef Trstenský a autor stránky www.nmnv.sk Daniel Kopunec pozývajú všetkých ľudí na DNI MESTA 2009.

============================

 

 

 

 

Vidlomet Open Air - Zelená Voda - 13. jún 2009

vidlomet

Vstupné: predpredaj – 5,99 €    predpredaj

                                 7,99 €    na mieste

Program: Program bude začínať v sobotu 13.6.2009 od 9.00 hod a bude mať tri časti:

Hudba: SVS, Puding pani Elvisovej, Živé kvety, HT, Ľubor Benkovič, Vrbovskí víťazi, Fuera Fondo, Since, The Swan Bride, Dharma Inc, The Stranger´s diary, S.O.Y.M.

Šport: Hod vidlamy – pribudla nová kategória Masters

Kultúra: Discovery Stage, Island, Jaskyne na Slovensku, Hĺbkové potápanie, Abusus, Oleee, Horec Sport Slovakia, Evolúcia Vikingskej kuchyne, Všade doma – dobre najlepšie.

Viac info: https://vidlomet.vidlomet.com/

============================

 

Medzinárodný deň detí MDD 1.6.2009

Mesto Nové Mesto nad Váhom, Mestská polícia, Obvodné oddelenie PZ a Centrum voľného času poriadajú OSLAVY MDD v piatok 29. mája 2009 od 9.00 do 12.00 hod. na Hviezdoslavovej ulici !!! pozri mapu

Program:

vystúpenia žiakov CVČ

hry, súťaže a zábava pre deti

ukážky činnosti jednotiek PZ, MsP a vojenskej polície

psovodi a kukláči

ukážky techniky Hasičského záchranného zboru

+ prekvapenie Policajného zboru

============================

 

Máj

3. ročník Veteran Rally Nové Mesto nad Váhom - 8-10. máj 2009

V máji opäť privítame históriu na kolesách. V dňoch 8. – 10. mája 2009 sa v našom meste uskutoční už 3. ročník medzinárodnej súťaže historických vozidiel – VETERAN RALLY Nové Mesto nad Váhom. Tentoraz s licenciou F.I.V.A. – B. Znamená to, že sa môžeme tešiť na účasť vzácnych veteránov a ich majiteľov z domova aj zo zahraničia. Súbežne s touto trojdňovou medzinárodnou prezentáciou sa v jej úvodný deň 8. mája uskutoční aj pretek v rámci Slovenského pohára v jazde pravidelnosti historických vozidiel a v ďalších dňoch 9. a 10. mája bude národná súťaž Rally Slovakia. V piatok súťažiaci absolvujú dve etapy v celkovej dĺžke 110 km so štartom o 9,30 h na Zelenej vode. Trasa povedie cez Kálnicu, Beckov, Trenčiansku Turnú, Trenčianske Mitice, Neporadzu, Motešice, Trenčianske Teplice, Trenčiansku Teplú, Nemšovú, Skalku nad Váhom, Trenčín, Kostolnú – Záriečie, Melčice – Lieskové a Nové Mesto nad Váhom. V sobotu čaká na súťažiacich trasa v dĺžke 115 km so štartom o 9.00 h na Zelenej vode. Odtiaľ trať povedie cez Moravské Lieskové, Dolné Srnie, Bošácu, Zábudišovú, Zemianske Podhradie, Novú Bošácu, Březovú, Lopeník, Starý Hrozenkov, Dúbravu, Dolnú Súču, Hrabovku, Trenčín, Trenčianske Stankovce, Beckov až do cieľa na Zelenej vode.